Київ
Київ
Вінниця
Дніпро
Донецьк
Житомир
Запоріжжя
Івано-Франківськ
Кіровоград
Луганськ
Луцьк
Львів
Маріуполь
Миколаїв
Одеса
Полтава
Рівне
Севастополь
Суми
Тернопіль
Ужгород
Харків
Херсон
Хмельницький
Черкаси
Чернівці
Чернігів
Укр
Задати питання
0
0

Що таке преміум шини. Які виробники віддносяться до преміуму. Що варто знати.

Як позіціонуються бренди світових шинних виробників. Варто знати найбільших та найміцніших виробників шин в світі. Їх досвід точно дає їм переваги в розробці нових шинних технологій. Тож шини від лідерів мають шанси бути кращіми за конкурентів. Чи це правда?

Привіт дорогий читач! Спробуємо стисло та шивидко познайомити Вас зі світом найбільших шинних виробників та найдорожчіх шинних брендів.

Тож лідером за вартістю бренда серед шинників у 2022 стає MICHELIN Мішелін (Мішлен, якщо правильніше). Ця французька компанія є найдорожчою в світі шинною компанією. Основна марка шин - шини Мішлен MICHELIN - це насправді преміум! Найвищій рівень якості, надсучасні технології. Неймовірні витрати на науку, розробку та тестування нових продуктів. Особливо шини Мішелін виділяються своїми екологічними продуктами, своєю довоготривалістю та спортивними шинами. Наприклад, купуючи спортивну шину Мішлен ви точно будете мати найкращій на сьогоднішній час продукт.

Друге місце - Bridgestone (Брідж, Бріджстоун) - найбільший азіатський виробник шин. Друге місце за вртістю бренда. Родом з Японії але виробляється майже на всіх континентах. Шини Бріджстоун, мабуть, найпоширініші за поставкою на конвеєри автовиробників. Особливо до японськіх. Для мене різниця між підходом Європейців та Японців в шинах така ж як і у виробників автомобилів з ціх двох різних світів. Якщо шини європейськіх брендів - це завжди останнє слово технологій. То шини Бріджстоун - це тільки перевірені роками рецепти, доведені майже до ідеалу.  Шини Брідж - це або просто шина для вашої Тойоти, Мазди, Ніссану, Сузукі надійна сучасна та безвідмовна, або дуже класні зимові шини для важких позашляховиків типу Лендкрузер. А ще - інтересні спортивні шини.

Третє місце за вартістю, але дуже прогресивний та інтересний бренд - Continental (шини Конті, шини Контіненталь) - Німецький виробник шин вже понад 100 років. Шини Контіненталь для БМВ, для Мерседес, Ауді - йдуть тільки в найбагатшіх комплектаціях, поряд з Мішлен. Шини Continental -  це результат роботи справжніх німецьких інженерів, тестувальників. Це беззаперечний преміум сегмент. Найбільш стабільний серед преміум виробників - відвертих провалів у лінійці шин від Конті не бувало. Варто виділити спортивну лінійку, лінійку шин для SUV як літніх так і зимових. Та шини Контіненталь для автомобилів преміум класу.

Далі: шини Данлоп (DUNLOP) та шини Гудіеар (GoodYear) два імениті бренди, перший з Британії, другий з США. Наразі оба є преміумом, належать корпорації GoodYear. Може вам буде цікаво, що шини Данлоп, які виробляються в Європі та США і продаються тут же, належать до преміум класу. Також є шини Данлоп, які виробляються компанією Сумітомо (SUMITOMO) Японія - вони дещо нижчі за ціною і технологіями. Продаються в Азії, Африці та на близькому сході. Це зовсім інші шини. Також цікаво, що шини Гудієр та Данлоп зазвичай дещо дешевші ніж топові преміум марки, але не настільки гірші і є справжнім преміум продуктом.

Піреллі (PIRELLI) Італія. Дуже розкручена марка. Особливо серед преміум автомобилів. Знаменита своєю участю в світових автозмаганнях типу Формула 1 , Світовий чемпіонат з Раллі та інші. Продвинуті шини, якщо ми кажемо за моделі для спорткарів. В іншому - ну таке… Досі співпрацюють з росією, маючи там велике виробництво.

Hankook. Шини Хенкук, шини Ханкук. По різному вимовляється але від цього шини Hankook не стають гіршими аж ні як. Це так званий андердог - той на кого ніхто ще десять років тому б не поставив. А сьогодні це повноцінний ігрок в преміум класі. Та один з світових лідерів за обємами виробництва! Секрет - високотехнологічні шини. Хенкук витрачав і досі витрачає неймовірні кошти на розробку нових технологій та тестування шин. Це єдиний, мабуть, виробник шин з Японії, Кореї, Китаю та інших країн Азії, хто почав працювати по Європейські - тобто робити ставки на технології. Наразі мають заводи в Кореї та Угорщині. Мають лінійку дуже збалансованих, надійних та безпечних шин як літніх так і зимових. Це цікаво те, що й досі, ціни на шини Хенкук залишаються нижчими в преміум сегменті. Це дуже вигідна покупка за співвідношенням ціни/якості.

Далі за вартістю бренда:

Шини Йокогама (YOKOHAMA) другий але не останній представник Японії в цьому списку. Як і все японське - надійні японські шини. Якщо вам просто їздити, безпечно і надійно, яка на громадському транспорті в тій самій Японії - беріть. 

Шини Тойо (TOYO) теж Японські шини. Дуже знамениті своїм спонсорством багатьох спортивних заходів, особливо тюнінгованих авто. Шини зі спортивним, скоріше, навіть, тюнінговим характером.

Маю сказати ще про деякі бренди:

Шини Нокіан (Nokian) - дуже популярні в нашій країні шини. Особливо зимові. Так і я важаю - якщо Вам буде потрібна шина, для відвідування півночі Норвегії, Швеції, Фінляндії або Канади з Аляскою взимку - зимові шини Нокіан лінійці Хаккапелітта - будуть найкращім вибором! Чи обирати їх для пересування містом в Україні або Європі?.. Вирішувати Вам.

Шини Вредестайн (Vredestein) Голандія. Класна марка. Маленький голандський, колись незалежний, завод. Робили дуже класні шини. крім того робили багато шин на так звані олдтаймери. Однак потім щось пішло не так. Збанкрутували. Зараз їх власник найбільший Індійський шинний концерн Apollo (Аполло). Шини цікаві, дуже якісні і технологічні. Але, якщо ви пошкодите одну з чотирьох - де взяти заміну буде великим питанням.

На цьому моє особисте розуміння тих хто виробляє найкращі, найдорожчі та найтехнологічніші шини обмежується.

Наступного разу поговоримо про середній сегмент - там теж багато цікавого.

Макс.

 

наш блог

Читайте також

Шини Laufenn новий старий бренд. Що це та звідки
10.10.2023
Шини Laufenn новий старий бренд. Що це та звідки
Давайте познайомимося з цим брендом Laufenn. Що це? Що від нього очікувати а що ні?
читати докладніше
Rolling Resistance - опір коченню. Що це таке і чи важливо?
10.10.2023
Rolling Resistance - опір коченню. Що це таке і чи важливо?
Опір коченню, або ж англійською rolling resistance дуже важливий, не дарма, це перший показник на євроетикетці, якій має там бути. Ми розскажемо вам що це.
читати докладніше