Київ
Київ
Вінниця
Дніпро
Донецьк
Житомир
Запоріжжя
Івано-Франківськ
Кіровоград
Луганськ
Луцьк
Львів
Маріуполь
Миколаїв
Одеса
Полтава
Рівне
Севастополь
Суми
Тернопіль
Ужгород
Харків
Херсон
Хмельницький
Черкаси
Чернівці
Чернігів
Укр
Задати питання
0
0

Обрати літні шини

Які фактори впливають на вибір літніх шин

Привіт

Вибираючи літні шини, слід враховувати кілька основних факторів:

Тип транспортного засобу: літні шини призначені для певних типів транспортних засобів, таких як легкові автомобілі, позашляховики або високошвидкісні спортивні автомобілі. Обов’язково вибирайте шини, які підходять для вашого автомобіля.

Індекс швидкості: шини мають індекс швидкості, який вказує на максимальну швидкість, з якою їх можна безпечно використовувати. Обов’язково вибирайте шини з рейтингом швидкості, який відповідає або перевищує максимальну швидкість вашого автомобіля.

Ось табличка розшифрування індексів навантаження та швидкості:

Основні зовнішні відмінності - чим більш “лиса” шина на вигляд, з неглибокими канавками - тим біль вона призначена для високих швидкостей та сухого твердого покриття (асфальт, бетон). Навпаки, якщо шина має багато досить глибоких продольних та поперечних канавок та яскраво виражений малюнок протектору, вкупі з відносно невеликим індексом швидкості (190-210км/ч) - це більш універсальна шина, яка може, навіть, бути використана на грунтових дорогах, чи на піску, траві і т.п.

Зчеплення на мокрій і сухій дорозі: літні шини створені для забезпечення хорошого зчеплення як на мокрій, так і на сухій дорозі. Шукайте шини, які отримали високі оцінки за зчеплення з мокрою та сухою дорогою. 

Ось, доречі, визнана ЄС обов'язковою, етикетка, яка має бути на кожній шині. З якої ви можете дізнатися основні характеристики: Стійкість до аквапланування, енергоємність - відносно інших, наскільки більше/менше палива витрачатиме авто на цих шинах, та, доволі важливо - шумність при їзді. А також ця етикетка має містити значок - чи є ця шина всесезонною/зимовою або чисто літньою

Репутація бренду: шукайте бренди, які мають добру репутацію у виробництві високоякісних шин.

Вартість: врахуйте вартість шини та переконайтеся, що вона відповідає вашому бюджету.

Також рекомендується перевірити розмір шин, вантажопідйомність і швидкість існуючих шин.

Якщо є питання - наші співробітники завжди раді відповісти вам. Пишіть, або телефонуйте.

До зустрічі.

наш блог

Читайте також

Термін експлуатації та зносу шин
10.10.2023
Термін експлуатації та зносу шин
Шини є найважливішим елементом, що забезпечує продуктивність, безпеку та ефективність нашого автомобіля. Але як визначити, коли настав час міняти шини?
читати докладніше
Обрати літні шини
10.10.2023
Обрати літні шини
Які фактори впливають на вибір літніх шин
читати докладніше
Типи шин і характеристики правильного вибору
10.10.2023
Типи шин і характеристики правильного вибору
Шини - це не просто шматок гуми між вами і дорогою; це складне рішення, яке забезпечить управління, комфорт під час їзди.
читати докладніше